SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus gir 5 millioner til ny kulturscene i anledning 300 års jubileet for Moss i 2020.

Fra venstre Erling Harald Nord-Varhaug, styreleder i stiftelsen, Hanne Tollerud, ordfører i Moss og Trygve G. Nordby, prosjektleder for Moss2020

I tilknytning til Speiderhuset i Nesparken vil det bli bygget en moderne permanent kulturscene hvor man kan arrangere små og store konserter, og andre utendørs forestillinger.  SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus har gitt 5 millioner til dette prosjektet. I forbindelse med jubileumsuken vil den nye kulturscenen være hovedarena for de viktigste arrangementene, blant annet konsert med Kringkastingsorkesteret og Gitarkameratene og barnefestivalen Mimosa.  Jeg tror de nye scenefasilitetene vi får i Nesparken blir Østfolds flotteste, sier Trygve Nordby, prosjektleder for Moss 2020.

I tillegg gir SpareBank 1 Østfold Akershus 3,3 millioner til et permanent lysanlegg som vil gi kunstnerisk belysning av utvalgte objekter i området mellom Mossefossen, Elveplassen og Møllebyen.

Dette er enestående gaver til byens befolkning, sier ordfører i Moss Hanne Tollerud.  Bidragene fra bank og stiftelse vil være med på å skape en fantastisk fin ramme for byen og mange flotte opplevelser i Moss, både under jubileet, og i årene fremover, avslutter Tollerud.