Moss Seilforening gir ungdom ny sjanse med hjelp fra stiftelsen

Moss Seilforening har fått hjelp til ankaffelse av nye tomannsjoller

Sparebankstiftelsen Østfold Akershus og SpareBank 1 Østfold Akershus har hjulpet Moss Seilforening med anskaffelse av nye tomannsjoller og en sikringsbåt.

Sparebankstiftelsen Østfold Akershus har gått sammen med SpareBank 1 Østfold Akershus om å støtte Moss Seilforening med til sammen 375 000 kroner.  Midlene er brukt til anskaffelse av nye tomannsjoller og en sikringsbåt.

Per Christian Bordal i Moss Seilforening (til høyre) er veldig fornøyd med gaven som har gjort det mulig å kjøpe inn 4 nye joller av typen som ses i bakgrunnen. Til venstre daglig leder Just Erik Næss i Sparebankstiftelsen Østfold Akershus. Foto Kjell Taskerud, Moss Avis

I fjor iverksatte vi idéen om å fange opp noen av dem som hadde falt ifra andre idretter ved å tilby dem opplæring i seiling. Det ble en kjempesuksess, og mellom 20 og 30 ungdommer kom til oss, forteller Per Christian Bordal i Moss Seilforening.

Tiltaket retter seg særlig mot barn og ungdom i 12-13 års alderen, da dette er en sårbar alder med stort frafall fra ulike idretter.  Med anskaffelsen av de nye båtene står Moss Seilforening mye bedre rustet til å følge opp og utvide tilbudet til de som ønsker å prøve seiling uten å måtte investere i båt eller delta i konkurranser.